Тренто излиза срещу Зенит в полуфиналите на Шампионската лига 03.03 | 11:49

Другият двубой от финалната четворка е между домакина Скра Белхатов и турския Аркас от Измир

От Краси Киров

Тренто ще срещне добре познат съперник в полуфиналите от Шампионската лига - това е Зенит Казан, с който Матей Казийски и компания спореха за отличието в директен сблъсък миналия сезон.

Световният и европейски клубен шампион се класира за тази фаза, след като удари с 3:0 Мачерата като домакин и спечели допълнителния "златен гейм", за да отстрани големия си италиански опонент.

Малко преди началото на реванша срещу Лубе Банка, в зала "Пала Тренто" беше обявено, че Матей Казийски се е съгласил да поднови договора си за още три години.

Другият двубой от финалната четворка е между домакина Скра Белхатов и турския Аркас от Измир, който е първият представител на страната си, стигнал до тази фаза на надпреварата.

На 17-ти март от 18:30 часа българско време Тренто ще се изправи срещу Зенит, а три часа по-рано е първият полуфинал от програмата.

Победителят в турнира ще се определи на следващия ден също от 18:30, а ранният мач е спор за бронзовите медали в залата в Лодз.

При жените в Баку националният селекционер на България Марчело Абонданца ще изведе клубния си отбор МЦ-Карнаги в двубой с френския Кан.

Фенербахче Универсал играе с Динамо Казан в другия полуфинал от напреварата при дамите.

Водещи