Тренто с категорична победа над отбора на Силвано Пранди 11.11 | 09:23

Матей Казийски и компания не оставиха шансове на водения от Професора Андреоли (Латина), налагайки се с 3:0 (25:14, 25:22, 25:22)

От Мариян Найденов

Четирикратният световен клубен шампион Итас Диатек Трентино (Тренто) постигна изразителен успех с 3:0 над водения от Силвано Пранди Андреоли (Латина) като гост в мач от 6-ия кръг на Серия А1.

През близо 1500 зрители в Латина Тренто постигна победата за час и 27 минути след 25:14, 25:22 и 25:22 и нито за миг не даде поводи за съмнение в превъзходството си.

Капитанът на тима Матей Казийски се отличи с 10 точки за успеха, докато другият българин в състава Николай Учиков не записа игрови минути. Играещият на неговата позиция чешки национал Ян Щокър приключи като топ реализатор в срещата с 18 пункта.

Цели 16 записа и кубинският посрещач Османи Хуанторенам а разпределителят Рафаел отново впечатли с разнообразните си решения при разпределянето на атаките на отбора. За втори пореден път бразилецът взима приза за най-полезен играч на Тренто.

Центровете Емануеле Бирарели и Митар Джурич записаха съответно 8 и 6 точки, с което също допринесоха значително за победата. Хуанторена пък се отличи с няколко аса в много важни моменти от отделните геймове, за да наклони везните в полза на гостите.

Благодарение на тази победа Тренто вече излезе на второ място в класирането на Серия А1 с 12 точки - 3 по-малко от лидера Лубе Банка Марке Мачерата, който също е с 5 изиграни мача заради участието си на Световното клубно първенство.

Андреоли Латина записа второ поражение в шампионата и остава с 10 пункта на 4-то място, като има и 4 успеха до момента през сезона.

Следващият кръг на 18-ти ноември ще предложи супер зрелището между двата най-добри италиански клуба Тренто и Мачерата.

Водещи