Треньорът на Италия се изказа ласкаво за България 02.09 | 18:31

Прандели се прояви като фаталист: През септември винаги имаме проблеми

От Даниел Любомиров

Италианският селекционер Чезаре Прандели се изказа ласкаво за следващия си съперник в световните квалификации - България - преди решителния сблъсък в Палермо между "адзурите" и "лъвовете".

Мачът е на 6-ти септември, петък, от 21:45 часа на стадион "Ренцо Барбера" в Сицилия.

"Ще се изправим срещу България, който е много добър отбор - има качества и може да ни направи живота труден. Също така в исторически план винаги сме изпитвали проблеми през месец септември.

Но мачът е на наш терен и това трябва да ни даде криле. Целта ни е ясна - да спечелим мача с България и следващия, за да можем спокойно да мислим за Световното първенство", каза Прандели.

"Преди мислехме, че присъствието на солиден брой чужденци ще помогне за развитието на младите играчи, но това не е така. Ако аз бях президент на футболен клуб, щях да вкарвам повече юноши в първия отбор.

След това вече съставът може да бъде завършен от чужденци, но класни. Не бива да обръщаме гръб на нашите юноши, а да гледаме реалистично на нещата.

Те не играят често в шампионата, а така няма как да станат големи футболисти", каза Прандели само няколко дни след мачовете в първенството от уикенда, когато местния клуб Катания пусна на терена цели девет играчи от Аржентина срещу Фиорентина.

"Марио Балотели е на 23 години и вече е завършен футболист. Той обаче трябва да свикне да мисли само за 90-те минути на терена, а не за провокации.

Само така Марио може да стане един голям шампион, защото те се справят с провокациите всеки ден", добави той.

Водещи

Най-четени