Треньорът на Кингс пак се гаври с Везенков, пусна го само 6 минути, тимът отпадна от турнир в НБА 05.12 | 11:30

Сакраменто Кингс допусна първа загуба в In-Season Tournament, след като загуби със 117:127 от Ню Орлиънс Пеликанс, но поражението бе фатално

От iNews.bg

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс допуснаха първа загуба в In-Season Tournament, след като загубиха със 117:127 от Ню Орлиънс Пеликанс, но поражението бе фатално и така тимът отпада в 1/4-финалите на турнира.

В "Golden 1 Center" в Калифорния двата отбора изиграха много резултатна първа четвърт, в която Сакраменто поведе с 36:35. До полувремето обаче гостите от Луизиана обърнаха резултата в своя полза и на почивката водеха с 69:61. В третия период авансът на "пеликаните" се запази, каквото се случи и в последните 12 минути от срещата, като по този начин Ню Орлиънс се класира на полуфиналите в новия турнир на НБА. Там франчайзът ще се изправи с победителя от двойката Лос Анджелис Лейкърс – Финикс Сънс.

Най-добър за победителите от Ню Орлиънс Пеликанс бе Брандън Инграм, който завърши мача с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции, а Йонас Валанчюнас направи дабъл-дабъл (18 точки и 11 борби).

Сега Сакраменто и Везенков ще имат по-дълго време за почивка и подготовка, като следващият мач на тима на Майк Браун е във вторник (12 декември), от 05:00 часа сутринта българско време като домакин на Бруклин Нетс от редовния сезон в НБА.

Водещи

Най-четени