Треньорът на Майнц похвали Неделев 19.02 | 12:01

Българинът ще стане велик футболист, смята Томас Тухел

От Божидар Азманов

Треньорът на Тодор Неделев в Майнц 05 - Томас Тухел, показа увереност в качествата на българина.

Тухел привлече една от най-големите надежди на родния футбол още през есента, но Неделев доигра полусезона в Ботев (Пловдив), а от 1 януари се присъедини към новия си клуб.

Четири кръга след подновяването на първенството в Бундеслигата обаче Неделев не само не е дебютирал, но все още не е попадал и в групата на Майнц.

По време на зимната подготовка българският национал сподели, че още не се е приспособил към тежките тренировки в Германия и трябва да наблегне на физическата си подготовка.

Въпреки това Тухел е уверен в бляскавото бъдеще на бившия футболист на Ботев в Майнц. В официалната страница на клуба във Facebook специалиста похвали българина и заяви, че той тепърва ще подобрява формата си.

Интересно е, че посланието е написано на български език, но с латиница. Това демонстрира уважението на Майнц 05 като клуб към Тодор Неделев и неговата родина.

"Ние не искаме да го хвърляме в играта прекалено бързо. Той има да коригира някои настройки относно процедурите на терена", обясни Тухел. "Но аз съм много доволен от представянето му по време на тренировките и вярвам, че той става все по-добър с всяка изминала седмица."

"Аз съм абсолютно убеден, че Тодор Неделев ще стане велик играч за Майнц 05 във времето", споделя Тухел.

Водещи

Най-четени