Треньорът на Полша: Левандовски отива в Манчестър Юнайтед 08.06 | 16:38

Ако полският таран премине на "Олд Трафорд", това ще е още един знак, че българският нападател Димитър Бербатов ще си стегне куфарите, тъй като конкуренцията в атаката на тима ще стане още по-голяма

От Мариян Найденов

Националният селекционер Франтишек Жмуда заяви, че нападателят на неговия отбор Робер Левандовски ще премине в Манчестър Юнайтед това лято, където ще последва съотборника си от Борусия Дортмунд Шинджи Кагава.

Левандовски наниза 22 гола в Бунделигата през последната кампания и помогна на тима си да защити шампионската си титла.

Ако той премине на "Олд Трафорд", това ще е още един знак, че българският нападател Димитър Бербатов ще си стегне куфарите, тъй като конкуренцията в атаката на тима ще стане още по-голяма.

Освен това Жмуда сподели, че Якуб Блашчиковски и Лукаш Пишчек също могат да сменят клубната си принадлежност.

"Според мен тримата ще напуснат Борусия. Левандовски ще отиде в Манчестър Юнайтед, Блашчиковски някъде другаде в Англия, а Пишчек в Реал Мадрид. Те имат цели и искат да растат. Градя състава си около тях", обясни наставникът на Полша, пред BBC.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън наблюдава финала за за Купата на Германия, където "жълто-черните" разгромиха Байерн с 5:2, а Левандовски наниза хеттрик.

Освен това се говореше за интерес на Юнайтед към Матс Хумелс, но той подписа нов договор с шампионите.

Най-четени