Трима от Барса спорят за Златната топка 06.12 | 15:07

Изненадващо сред фаворитите не попадна Уесли Снайдер

От Георги Тотев

И тази година наградата на "Франс Футбол" и ФИФА за най-добър футболист - Златната топка ще отиде при един от футболистите на Барселона. Това стана ясно днес, когато френското издание обяви имената на тримата футболисти, които ще се наредят на подиума.

Тройката включва настоящият носител на приза Лионел Меси и съотборниците му Шави Ернандес и Андрес Иниеста.

Изненадващо извън тримата фаворити остана спечелилият требъл с Интер Уесли Снайдер.

Златната топка на ФИФА ще бъде връчена на галавечер в Цюрих на 10 януари 2011 г., като това ще се случи и за първи път, откакто "Франс Футбол" и ФИФА обединиха най-ценните индивидуални призове в света на футбола.

Отсъствието на Уесли Снайдер от призовата тройка пък със сигурност ще доведе до редица дискусии и коментари, подобни на тези, които последваха, след като съотборникът му Диего Милито бе пренебрегнат при определянето на първоначалния списък. Холандският плеймейкър бе движеща сила за тройния успех на Интер през 2010г., като с попаденията си помогна и на Холандия да достигне финала на Световното първенство в ЮАР.

На финала на Мондиала обаче Снайдер претърпя поражение от Испания на Шави и Андрес Иниеста, което и донякъде изстреля последните двама сред фаворитите за наградата. Особено при Иниеста пък натежа победното попадение, което плеймейкърът на Барселона реализира във вратата на "лалетата", и което изстреля "Ла Фурия Роха" на световния връх.

Водещи

Най-четени