Троян отново е домакин на "Гран При България" 2011 29.09 | 19:25

В състезанията в класовете 65сс, 85сс, МХ1, МХ2, МХ3 и АТV ще участват мотоциклетисти от 10 страни

От Краси Киров

В събота и неделя  Троян ще бъде домакин на предпоследния кръг от Източно-европейския шампионат по мотокрос, каза на пресконференция в Пресклуб "България” президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

В състезанията в класовете 65сс, 85сс, МХ1, МХ2, МХ3 и АТV ще участват мотоциклетисти от Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Гърция, Турция, Азербайджан, Кипър, Молдова и България. Нашите състезатели са абсолютни фаворити в индивидуалното и отборното класиране.

Начело в клас 65сс е Христос Сулиос с КТМ, следван от румънския пилот Алин Градинару. В клас до 85сс  води Майкъл Иванов с КТМ, а втори е Ивелин Манев. Българи са начело и в още два класа – Антон Найденов в МХ3 и Маргарит Маргаритов – АТV. В отборното класиране България е начело пред тима на Румъния. Официалното откриване е в неделя от 11.15 ч, а първият старт е в 11.45 ч.

Председателят на "Гран при България” Румен Петков прочете пред репортерите  решението на Международната федерация по мотоциклетизъм да обяви мотополигон Троян като Трасе №1 в света по мотокрос в клас МХ3 за 2011 г.

В писмото до Българската федерация директорът на комисия "Мотокрос и супермото” при ФИМ Волфганг Сръб пише, че "постижението на България в мотоциклетния спорт е нечуван успех”!

Връчването на наградата ще стане на 17 декември по време на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос фристайл в Арена Армеец в София.

Водещи

Най-четени