Трябваше ли съдията да свири дузпа срещу Лудогорец? 17.09 | 11:33

Много спорен момент в края на мача донесе победата на Ливърпул

От iNews

Отборът на Лудогорец бе много близо до равенството срещу тима на Ливърпул в Шампионската лига.

Английският гранд се завърна в Шампионската лига след петгодишно отсъствие, докато българският шампион направи своя дебют в най-комерсиалния футболен турнир.

Марио Балотели откри резултата за домакините в края на мача, но Дани Абало с много хитър гол изравни в 90-та минута. Всички очакваха, че това ще бъде краят на мача, когато Александър Александров върна малко трудна топка към вратаря Милан Борян, който не успя да я изчисти.

В същото време защитникът Хави Манкийо застана пред стража в опит да овладее топката и се строполи на земята след леко съприкосновение с дебютанта на Лудогорец.

Дузпата е много спорна, но на някои видео повторения се вижда, че има лек контакт между защитника и вратаря. Все пак мнението на повечето специалисти е, че съдията е можел както да свири, така и да не свири тази дузпа, която в крайна сметка донесе победата на Ливърпул с попадение на Стивън Джерард.

Това е проблемът на малките отбори в Европа. Малко или много големите грандове винаги са били леко подкрепяни от съдиите и УЕФА трябва да направи нещо по този въпрос.

През първото полувреме имаше спорна ситуация за Лудогорец, когато Марселиньо бе избутан от Деян Ловрен в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. Дори медиите в Англия отчитат този момент като са щастливи, че съдията го е пропуснал.

Логично феновете се питат ако спорното положение в последната минута е било в полза на Лудогорец дали съдията е щял да посочи бялата точка в полаза на българският шампион. Самия вратар Милан Борян сподели, че не е имало никакъв контакт и е сигурен, че няма дузпа за Ливърпул, докато в щаба на мърсисайдци мислят по различен начин

Вижте видео от спорните ситуации в Sporta.bg и преценете сами има ли основания за дузпа срещу Лудогорец в последната минута?

Водещи

Най-четени