УЕФА: Стоичков и ЦСКА дават блясък на Лига Европа 21.06 | 11:12

Левски и ЦСКА в центъра на вниманието на УЕФА

От Даниел Любомиров

Европейската футболна централа УЕФА направи специален материал, посветен на началото на квалификациите за Лига Европа и използва имиджа на българските грандове Левски и ЦСКА като основен прийом за привличане на интерес от феновете.

УЕФА обърна специално внимание не само на съперничеството между вечните врагове, но и на постиженията им на европейската сцена от близкото и далечното минало.

Това все пак означава, че ЦСКА ще участва в евротурнирите и евроцентралата го има предвид, като не очаква да има някакви проблеми с картотеката на футболистите.

Припомняме, че по-рано днес се появи информация, че "УЕФА ще чака ЦСКА до полунощ" за получаване на необходимите документи за участие в Лига Европа.

Това ласкаво отношение на УЕФА към "сините" и "червените" изглежда логично на фона на слабите отбори, които участват в 1-вия предварителен кръг.

С изключение на Розенборг, Левски и ЦСКА са най-успешните тимове от тази компания в историята на турнира.

"Двукратният четвъртфиналист в турнира за Купата на УЕФА Левски (София) още ближе раните си, след като изпусна титлата в България само с 1 точка разлика. Те завършиха на последно място в своята група в Лига Европа през сезон 2010/2011.

Местният съперник ЦСКА (София) придава допълнителен блясък на първия квалификационен кръг в Лига Европа, особено с присъствието на Христо Стоичков - носител на КЕШ с Барселона през 1992-ра година.

"Армейците" също така притежават най-добрата статистика от българските отбори в евротурнирите, като два пъти са стигали до полуфинал за КЕШ и веднъж за КНК", пише в материала си УЕФА за българските грандове.

Водещи

Най-четени