УЕФА забрани мачовете в Израел 19.10 | 20:30

Това се прави заради "оценяване на сигурността при сегашната ситуация на цялата територия на Израел"

От iNews

От Европейската футболна централа (УЕФА) съобщиха, че няма да има мачове под нейна егида в Израел до второ нареждане. Това се прави заради "оценяване на сигурността при сегашната ситуация на цялата територия на Израел".
Това засяга израелските отбори Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив, които играят съответно в Лига Европа и Лигата на конференциите.

"Израелската футболна асоциация и клубовете Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив са призовани да потърсят алтернативни места/стадиони извън територията на Израел за провеждане на домакинските им мачове, докато остане в сила това решение", се казва в позицията на УЕФА.

Гостуването на Макаби Хайфа на испанския Виляреал, което трябваше да се играе на 26 октомври (четвъртък), е насрочено за 6 декември. Макаби Тел Авив трябва да намери стадион, на който да посрещне украинския Заря Луганск на 25 ноември.

По-рано през месеца УЕФА отложи за две седмици всички мачове, които трябваше да се изиграят в Израел, като сред тях беше европейската квалификация Израел - Швейцария, който трябваше да бъде на "Булмфийлд Стейдиум" в Тел Авив. След това бе отложена и срещата на Израел с Косово, "защото властите в Израел не позволяват на техните национални отбори да пътуват в чужбина".

Отборът на Макаби Хайфа се отказа от участие в младежката Шампионска лига, което означава, че Спарта Прага се класира директно за втория кръг. 

Водещи

Най-четени