УЕФА наказа Арсен Венгер за 3 мача 30.03 | 16:29

Мениджърът на Арсенал отнесе санкция заради критиките си към словенския рефер Дамир Скомина

От Константин Симидчийски

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа мениджъра на Арсенал Арсен Венгер със забрана да ръководи отбора си от скамейката в продължение на три мача от евротурнирите.

Френският специалист също така е глобен с 40 000 евро заради "неподходящото" си поведение по време на мача реванш от 1/8 финалите на Шампионската лига между "артилеристите" и Милан (3:0).

Видимо афектиран от отпадането на неговия тим, въпреки гръмката победа, Венгер си позволи да разкритикува словенския съдия Дамир Скомина, който отсъдил 21 нарушения в полза на "росонерите" - цифра, неотговаряща на реалността, според наставника на Арсенал.

Професора има горчив опит в изтърпяването на наказания от УЕФА - запоследно Венгер наблюдава от трибуните двубоя от плейофната фаза на Шампионската лига между "топчиите" и Удинезе заради действаща санкция от предишния сезон и отпадането от Барселона.

На същия двубой с фриуланите пък Венгер комуникираше по телефона с хора от щаба си, въпреки че нямаше право според регулациите на УЕФА и отново бе наказан - този път "само" в 2 мача.

Водещи

Най-четени