УЕФА одобри ремонта по Националния стадион за Лудогорец - Реал Мадрид 29.09 | 18:11

"Васил Левски" вече е годен да приеме най-дългоочаквания мач тази година

От Даниел Любомиров

Националният стадион "Васил Левски" премина успешно последната инспекция на УЕФА преди първия мач в София от груповата фаза на Шампионска лига между Лудогорец и Реал Мадрид във вторник от 21:45 часа.

Европейската централа трябваше да се увери, че ремонтните дейности по съоръжението са го пригодили за приемане на спортно събитие от подобен ранг. Както е известно, УЕФА изпрати препоръки за обновяване на стадиона, за да може той да получи необходимия лиценз и да не се налага Лудогорец да домакинства извън България.

Днес бе поставен най-важния елемент от ремонта – новото светлинно табло, което е взето под наем и ще се използва специално в домакинските мачове на "орлите" срещу Мадрид, Базел и Ливърпул.

Снимки от ремонтните дейности вижте в Sporta.bg

От БФС ще използват таблото и за мачовете в София от евроквалификациите срещу Хърватия и Малта, така че ще помагат на ръководството на Лудогорец с наема за него. В съблекалните и стадиите на съдиите и делегата вече са монтирани телевизионни камери, а централните коридори в сектор "А" са пребоядисани.

Игрището е оразмерено – вече е точно 105 на 68 метра, като корекциите са от 30 сантиметра по дължината и ширината. Покритата част на лекоатлетическата писта вече придоби вид на ВИП зона и ще може да осигури нужния комфорт на 600-те души, които са платили по 1000 лева за билет за дългоочаквания мач.

Водещи

Най-четени