УЕФА определи съдията на Лудогорец - Динамо Загреб 01.10 | 11:57

Швейцарска бригада свири първия мач на шампионите в Лига Европа на родна земя

От Божидар Азманов

Съдийска бригада от Швейцария ще ръководи мача между Лудогорец и Динамо Загреб от 2-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Двубоят бе поверен на Щефан Щудер. Той е на 38 години, от Ланси, кантон Женева и е в листата на ФИФА от 2009-а година.

До този момент Щундер е свирил двубои от европейските и световните квалификации, както и на Световното първенство за юноши до 17 години през 2011-а година.

Именно той бе съдия на световната квалификация между България и Армения през септември миналата година, когато показа цели 3 червени картона - 2 за арменците и един на Светослав Дяков.

Скандалният двубой бе последван от сериозно накзание за България, която игра мача си с Малта на празни трибуни.

Едно от най-отговорните назначения на Щудер бе на 20-и май тази година, когато му бе поверен финалът за Купата на Швейцария между Базел и Грасхопърс, игран в Берн.

Мачът между шампионите на България и Хърватия ще бъде четвъртият му международен за сезона.

Помощници на Щудер ще бъдат Жан-Ив Вихт, Сандо Поци, а допълнителни-асистент съдии зад вратите - Ален Биери и Адриан Жакоте. За четвърти съдия е назначен Йоханес Фогел, а за делегат на УЕФА - австриецът Волфганг Тийррихтер. Съдийски наблюдател на двубоя ще бъде Кай Натри от Финландия.

Срещата между Лудогорец и Динамо Загреб е в четвъртък, 3-и октомври, от 22:05 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София.

iNews.bg припомня, че от ръководството на Лудогорец обещаха шоу на двубоя с Динамо, докато полицията стяга своите редици заради хърватските хулигани.

Водещи

Най-четени