УЕФА отново наказа Арсен Венгер 22.08 | 14:30

Французинът бе санкциониран за още две срещи от европейската централа, след като отново наруши правилата по време на плейофния сблъсък с Удинезе от Шампионската лига

От Константин Симидчийски

Арсен Венгер отново бе наказан от УЕФА да не стои до тъчлинията по време на следващите два мача на неговия Арсенал в Европейските клубни турнири, заради нарушението на предишната забрана на Европейската футболна централа.

Както е известно, френският специалист пренебрегна заръките на УЕФА да не дава наставления на играчите си по време на първия мач от плейофа на Шампионската лига между "артилеристите" и Удинезе.

Венгер използваше телефона на асистента си Боро Приморац, за да инструктира асистент-мениджъра Пат Райс - ситуацията бе уловена от камерите на Sky Sports, която излъчваше срещата и на няколко пъти показа компрометиращите кадри, използвани по-късно от дисциплинарната комисия на УЕФА.

От щаба на Арсенал още по време на мача усетиха, че могат да си изпатят, заради излъчването, и дори помолиха Sky Sports да не обръща повече внимание на Венгер, който седеше на редовете над резервните скамейки.

Дисциплинарната комисия на УЕФА също така реши да глоби Арсенал с 10 000 евро за непристойно поведение на директорите на клуба. В срок от три дни "артилеристите" ще могат да обжалват решението на централата.

Водещи

Най-четени