УЕФА разследва Румъния за транспаранта в подкрепа на Младич 07.06 | 20:22

Румънските фенове издигнаха плакат "Освободете Младич" точно в двубоя срещу Босна и Херцеговина от квалификациите за Евро 2012

От Краси Киров

УЕФА реши да разследва Румъния заради грозната сцена по време на евроквалификацията с Босна и Херцеговина, когато фен на Динамо Букурещ разпъна транспарант с надпис "Освободете Младич", който сериозно обиди привържениците на Босна.

Както е известно Ратко Младич е обвиняем за военни престъпления по време на югославската гражданска война и в Босна го определят като масов убиец на техния народ.

Преди началото на срещата феновете не само изложиха на показ посланието си, но и започнаха да скандират "Сърбия, Сърбия" и допълнително подразниха гостуващите фенове, които опитаха саморазправа към средата на второто полувреме.

Реферът дори забави началото на двубоя заради транспаранта, а УЕФА не закъсня с решението си да разследва румънците заради нарушение на правилото "да не се използват спортните събития за манифестации с неспортна природа". След мача и Румъния, и Босна бяха наказани поради хвърляни предмети на стадиона от феновете.

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще се произнесе на 16-ти юни по случая, който беше създаден веднага след края на срещата, спечелена с 3:0 от северните ни съседи.

Водещи

Най-четени