УЕФА ще изслуша Жозе Моуриньо на 29 юли 16.06 | 16:26

Португалският специалист ще трябва да отговаря за изказванията, които направи след 1/2-финалния двубой с Барселона в Шампионската лига

От Константин Симидчийски

Европейската футболна централа определи датата 29 юли за изслушване на Жозе Моуриньо, който ще обжалва наказанието си от пет мача, получено поради невъздържаните му изказвания след загубата с 0:2 в полуфиналната среща в Шампионската лига с Барселона на 27-ми април.

Дисциплинарната комисия на УЕФА не се забави много с решението да накаже португалския специалист и на 6-ти май му наложи наказание да не ръководи отбора си от скамейката в продължение на пет двубоя.

Моуриньо обвини европейската асоциация, че съзнателно се стреми да подкрепя Барселона в Шампионската лига, защото каталунците имат договор за сътрудничество с УНИЦЕФ.

Португалецът бе подразнен от факта, че Пепе получи червен картон за нарушение срещу Дани Алвеш, въпреки че повторенията показаха, че контакт между двамата няма.

На шести юни УЕФА предостави на мадридския клуб всичките си мотиви за наказанието на Моуриньо и следователно от щаба на "белия балет" решиха да обжалват решението на централата.

Водещи

Най-четени