Убедителни победи пратиха Клайстерс и Звонарьова на 1/4-финал в Мелбърн 24.01 | 15:17

Квитова и Радванска също с победи

От iNews.bg

Бившата номер едно в света Ким Клайстерс (Белгия) стана последната четвъртфиналистка на Australian Open, след като се наложи с 2:0 (7:6(3), 6:2) над рускинята Екатерина Макарова.

За белгийката това е шести 1/4-финал, като Ким ще се опита да спечели за първи път титлата в Мелбърн, където са веднъж е стигала до финала - през 2004 г.

Агнешка Радванска спаси два мачбола и в крайна сметка се наложи със 7:5, 3:6, 7:5 над китайката Шуай Пън в мач от 1/8-финалите. На 1/4 финалната фаза поставената под номер 12 в основната схема Радванска ще се изправи именно срещу Ким Клайстерс.

Петра Квитова също достигна четвъртфинал на надпреварата. Чехкинята обърна опитната Флавия Пенета след 3:6, 6:3, 6:3 в среща от 1/8-финалната фаза на турнира и се класира за следващия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу световната номер 2 Вера Звонарьова.

Звонарьова постигна поредната си убедителна победа, налагайки се над Ивета Бенешова с 6:4, 6:1 и по този начин световната номер 2 даде заявка, че иска да постигне нещо голямо в Мелбърн. Квитова и Звонарьова са играли два пъти досега, като двете имат по една победа в съперничеството си и това предвещава много интересен 1/4 финален сблъсък между двете.

Вчера с победи се поздравиха световната номер 1 Каролине Вожняцки, Франческа Скиавоне от Италия, Андреа Петкович и На Ли.

 

Ето и всички 1/4-финални двойки при жените:

(1) Каролине Вожняцки (Дания) - (6) Франческа Скиавоне (Италия)

(30) Андреа Петкович (Германия) - (9) На Ли (Китай)

(12) Агнйешка Радванска (Полша) - (3) Ким Клайстерс (Белгия)

(25) Петра Квитова (Чехия) - (2) Вера Звонарьова (Русия)

Водещи