Уейн Рууни силно впечатлен от посещението в Аушвиц 09.06 | 15:58

"Всичко това оставя футбола настрана", призна нападателят на Англия

От Константин Симидчийски

Нападателят на английския национален отбор Уейн Рууни довери, че е останал силно впечатлен от посещението, което той и неговите съотборници осъществиха в Аушвиц.

Мениджърът на "трите лъва" Рой Ходжсън заведе своите момчета в някогашния нацистки концентрационен лагер, като англичаните посетиха и фабриката на Оскар Шиндлер извън Краков.

Видяното в Аушвиц определено оказа силен ефект върху психиката на Рууни, който не скри силните си емоции след посещението. Нападателят на Манчестър Юнайтед, който е наказан за първите два мача на Англия в група D, сподели впечатленията си пред BBC.

"Хубаво е да научиш какво се е случило. Всичко това оставя футбола настрана", коментира звездата на "трите лъва".

"Трудно е за проумяване. Аз също съм родител и бе трудно да видя всичко това. Научих колко много деца са починали тук. Можеш да видиш техните дрехи и обувки. Наистина е тъжно", продължи Рууни.

"Всичко това трябва да се види от първа ръка. Просто не успяваш да проумееш, как точно тези хора са преживявали без храна или вода. Преминали са през това мъчение, преди да умрат. Другите просто са били убити", завърши нападателят на Юнайтед.

Мениджърът на Англия Рой Ходжсън бе далеч по-директен относно впечатленията си от Аушвиц: "Трудно е да си представиш, че може да има подобна безчовечност", каза специалистът.

Водещи

Най-четени