Уейн Рууни ще пропусне първите три срещи на Европейското първенство 13.10 | 20:50

УЕФА наказа нападателя със санкция от три срещи, след невъздържаната му проява по време на гостуването на Черна гора в Подгорица

От Константин Симидчийски

Голямата звезда на английския национален отбор Уейн Рууни ще пропусне всичките три срещи на "трите лъва" в груповата фаза на Евро 2012, след като днес УЕФА наказа нападателя на Манчестър Юнайтед за три срещи.

Причина за санкцията е червеният картон, който Рууни получи за удар без топка спрямо противников футболист по време на евроквалификацията с Черна гора в Подгорица. На този етап е сигурно, че английската Футболна асоциация ще обжалва размера на наказанието, съобщава BBC.

Англия си осигури директно класиране за Евро 2012 чрез спечелената точка в Черна гора, но Уейн Рууни отново показа темперамента си, изритвайки грубо без топка Миодраг Джудович от състава на домакините.

Тази постъпка на голмайстора му навлече и сериозния гняв на селекционера Фабио Капело, който дори призна, че обмисля да извади нападателя от сметките си за цялата подготовка до Евро 2012, пробвайки различни опции в атака. Нещо, което лесно можеше да бъде обяснено с перспективата нападателят да пропусне срещите в груповата фаза на турнира.

Английската Футболна асоциация има на разположение три дни, за да обжалва решението на Дисциплинарния комитет на УЕФА.

Водещи

Най-четени