Ужас в Ел Ей - Коби аут поне до края на сезона 13.04 | 13:17

Гардът скъса ахилес, очаква се потвърждение

От Иво Вецев

Ужасяваща новина сполетя Лос Анджелис Лейкърс, след като звездата Коби Брайънт получи ужасяваща травма и скъса ахилес по време на победата на неговия тим със 118:116 като домакин на Голдън Стейт Уориърс. 

Черната мамба вкара 34 точки за успеха, но при един от типичните си пробиви е усетил пукване в левия си крак, а съмненията са, че той има скъсан ахилес. Освен това той напусна залата на патерици и със сълзи на очите.

Брайънт изигра ключова роля в мача, въпреки че се контузи в левия крак през второто полувреме и не успя да завърши мача. Брайънт напусна игрището малко преди края, но и без него Лейкърс удържа победата.

В драматичната среща Гасол се отчете с трипъл-дабъл от 26 точки, 11 борби и 10 завършващи подавания, докато Дуайт Хауърд вкара 28 точки, а Лейкърс запази крехкия си аванс на 8-о място в Западната конференция.

В Солт Лейк Сити, Юта Джаз надигра Минесота със 107:100. Ал Джеферсън вкара 40 точки, с което изравни личния си рекорд.

В Маями, Леброн Джеймс наниза 20 точки за 29 минути игра, а Рашар Люис добави 19 точки за победата на Маями над Бостън със 109:101. Дуейн Уейд се завърна в игра, след като пропусна шест мача заради контузия и вкара 11 точки за успеха на Маями. Това е 35-а домакинска победа на "горещите", с което изравниха клубния рекорд за най-много победи у дома за един сезон.

Оклахома победи Портланд със 106:90 и спечели титлата в Северозападната дивизия за трета поредна година. С успеха си Оклахома запази лидерската позиция в Западната конференция с една победа повече от Сан Антонио. Ръсел Уестбрук вкара 33 точки за третия пореден успех на Оклахома.

Сан Антонио се наложи над Сакраменто със 108:101, като с 22 точки и 10 асистенции за успеха на Спърс се отличи Тони Паркър.

Бруклин победи Индиана със 117:109 и си осигури домакинско предимство в първия кръг на плейофите. Дерън Уилямс завърши с 33 точки и 14 асистенции за тима на Бруклин, който печели четвърти от последните си пет мача.

Водещи

Най-четени