Ужасяващ жребий за България на Световното по волейбол 10.03 | 19:26

"Лъвиците" се паднаха със световния №1 Бразилия

От Иво Вецев

Днес в Парма беше теглен жребият за Световното първенство по волейбол за жени в Италия, което ще се проведе през тази есен, и той не бе никак благосклонен към българския национален отбор.

"Лъвиците" ни нямаха късмет и ще трябва да премерят сили с най-добрия отбор на планетата - Бразилия. "Селесао" е №1 в световната ранглиста на FIVB, а представителките на "страната на кафето" са и действащи олимпийски шампионки.

Сърбия е вторият убийствен отбор, който се падна на България, като в момента западната ни съседка е под №7 в ранглистата, а също така завоюва златни медали на Евро 2011.

Още един представител на Стария континент ще е препятствие на Страшимира Филипова и компания, като традиционно силната Турция (11 в ранглистата) също беше изтеглена в "групата на смъртта".

Камерун е последният съперник, който беше изтеглен в група "Б", а към компанията на тези отбори ще се присъедини и четвъртият представител на Северна и Централна Америка, който все още не е определен.

Световният шампионат, на който България не е участвала през настоящия век, ще се проведе от 23-и септември до 12-и октомври в Италия.

В група "А" са отборите на Италия, Германия, Аржентина, Хърватия, Тунис и вторият от Северна и Централна Америка.

В група "С" са Русия, Тайланд, Холандия, Казахстан, първият и шестият от Северна и Централна Америка.

В група "D" са отборите на Япония, Китай, Белгия, Азербайджан, третият и петият от Северна и Централна Америка.

От всяка група напред продължават по 4 отбора, като България има реален шанс да влезе в топ 16 на света.

Водещи

Най-четени