Узбекистан кани "лъвовете" за контрола 01.12 | 09:40

Българският национален отбор засега има една уговорена проверка за 2014

От Даниел Любомиров

Българският национален отбор по футбол получи покана за гостуване в столицата на Узбекистан Ташкент за приятелски мач в края на 2014-та година.

По информация на вестник "24 часа" става въпрос за идея на домакините да проведат контрола с нашия състав, но това може да стане факт едва след изготвянето на програмата за квалификациите за Европейското първенство през 2016-та година.

Вестникът пише още, че въпросният двубой ще се изиграе след септември месец, като азиатците са готови да ни домакинстват по всяко време в последното тримесечие.

Засега на първо четене българският национален отбор има уговорена една контрола за 2014-та година – срещу Македония, която трябва да приемем на "Васил Левски", защото вече гостувахме в Скопие.

Националният селекционер Любослав Пенев вероятно няма да използва първата възможна дата за контроли в календара за 2014-та година, защото тогава повечето клубове провеждат подготовката си.

Жребият за квалификациите за Европейското първенство във Франция през 2016-та година ще бъде теглен февруари месец, като "лъвовете" остават в 4-та урна.

Водещи

Най-четени