Уил Смит и екс боксов шампион ще носят ковчега на Мохамед Али 07.06 | 13:40

За траурната церемония в Луисвил пристига Бил Клинтън, може да отиде и Барак Обама

От iNews.bg

Американският актьор Уил Смит и бившият световен шампион по бокс Ленъкс Люис ще носят, заедно с още 6 души, ковчега на Мохамед Али на погребението му в петък, съобщи неговият говорител, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Уил Смит се превъплъти в Мохамед Али във филма на Майкъл Ман "Али", който излезе през 2001 г. Оттогава актьорът бе близък с легендарния боксьор, който почина миналия петък. 

Междувременно стана ясно, че тленните останки на починалата спортна  легенда са пристигнали в родния му град Луисвил, щата Кентъки. "Али вече си е у дома", написа в Туитър кметът на града Грег Фишър. Погребението ще се състои в петък, а траурното шествие ще премине през целия град - през значими места в кариерата на трикратния световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория. То ще бъде излъчено на живо в Интернет. 

По думите на Фишър президентът на САЩ Барак Обама също възнамерявал да отиде на погребението на Мохамед Али. До момента от Белия дом обаче нито са потвърдили, нито са отрекли твърдението на градоначалника. Според АФП на церемонията ще присъства бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който ще произнесе реч пред тленните останки на боксовата легенда. Ще говорят още журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл.

Ден пруеди това - в четвъртък, близките и роднините на великия боксьор ще се съберат на частна церемония, за да си вземат последно сбогом с него.

Напомняме, че Мохамед Али почина в петък в болница във Финикс на 74-годишна възраст, където бе приет с тежки дихателни проблеми. През последните 32 години той страдаше и от болестта на Паркинсон. За причина за смъртта официално бе обявен септичен шок по "неустановена естествена причина".

Водещи

Най-четени