Уилям начело в борбата на Англия за домакинство на Световното през 2018 г. 25.11 | 13:04

С образа на принца страната се стреми да изпрати положително послание към ФИФА

От Нели Минчева

Принц Уилям ще поведе обедини усилията в последния етап от кандидатурата на Англия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2018 г., съобщава АП.

Принцът, който е президент на Футболната Асоциация от 2005 г., ще бъде част от внушителната английска делегация, която включва още министър-председателя Дейвид Камерън, футболната звезда Дейвид Бекъм и Гари Линекер.

Принц Уилям, който вече се подготвя за сватбата си догодина, ще се срещне лично с членовете на ФИФА, които имат право да гласуват. Изборът ще бъде направен на 2 декември в Цюрих.

Потвърждението за участието на Уилям дойде, след като членът на борда на директорите на делегацията Себастиан Коу предупреди, че трябва да бъде излъчена чаровна и убедителна кандидатура в последната седмица преди гласуването.

На конференция в Лондон Коу каза, че Англия трябва да изпрати положително послание към ФИФА, което да контрастира на документалния филм на BBC, в който най-вероятно ще се говори за корупция. Той ще бъде излъчен след седмица.

Конкуренти на Англия за Световната купа през 2018 г. са Русия и двойките Испания – Португалия и Холандия – Белгия.

Водещи

Най-четени