Украйна и Германия поляха Олимпийския стадион в Киев с голов спектакъл 12.11 | 11:38

Двата тима отбелязаха 4 гола в рамките на 20 минути при зрелищното равенство - 3:3 в снощната контрола

От Михаела Ганчева

Националните отбори на Украйна и Германия спретнаха истинско голово шоу на новооткрития Олимпийски стадион в Киев и направиха заявка за отлично представяне на Евро 2012. Двата тима зарадваха любителите на футбола с красива и резултатна игра и стиснаха ръце при равенство - 3:3 в снощната контрола помежду им.

Домакините от Киев на два пъти излизаха напред в резултата, но в крайна сметка не успяха да удържат аванса си срещу Бундестима. Въпреки това равенството с бронзовия медалист от Световното в ЮАР със сигурност задоволява Шевченко и компания, които не можаха да се похвалят със добри резултати в контролите през лятото. Краят на черната серия за украинците сложи срещата с българския национален отбор, загубена от "лъвовете" с 0:3.

Двубоят започна равностойно, а двата тима се хвърлиха в атака от първия съдийски сигнал. В последвалото своеобразно надстрелване, първи повод за радост получиха домакините. Те откриха резултата в 28-мата минута след бърза контраатака, реализирана от Ярмоленко, а 8 минути по-късно и Евгений Коноплянка записа името си сред голмайсторите след дълъг рейд и точен шут в очертанията на немската врата за 2:0.

Отговорът на момчетата на Льов бе светкавичен - в 39' Тони Кроос намали изоставането на тима си с красив гол от границата на наказателното поле. Радостта на Бундестима обаче бе краткотрайна, тъй като току-що влезлият Серхий Назаренко прониза за трети път мрежата на Цийлер с отличен далечен изстрел, оформил забележителното 3:1 в полза на Украйна на полувремето.

Динамиката на мача не спадна и след почивката, но този път Германия се оказа по-съобразителна. Така гостите се добраха до равенството с голове на Ролфес и Мюлер в съответно 65-тата и 77-мата минута, а секунди преди края украинците пропуснаха чудесна възможност да завършат първия си мач на Олимпийския стадион с победа.

Водещи

Най-четени