Украйна определи групата си за контролата с България 02.11 | 12:42

Само Анатолий Тимошчук не играе в местното първенство от 23-мата повикани

От Даниел Любомиров

Временният селекционер на Украйна Александър Заваров определеи група от 23-ма футболисти за приятелския мач на съдомакина на Евро 2012 с България в София на 14-ти ноември.

Националният стадион "Васил Левски" ще приеме контролата на двата тима, които почиват в следващия кръг на световните квалификации.

Билетите за квалитетната проверка на трикольорите ще бъдат продавани за от 5 до 15 лева.

Контролата ще бъде ръководена от сръбски съдия, който имат опит в Шампионската лига и е свирил мач на Манчестър Юнайтед.

От записаните играчи прави впечатление, че само един не се подвизава в местното първененствто - Анатолий Тимошчук, който защитава цветовете на германския гранд Байерн (Мюнхен).

Три клуба от украинската висша лига имат по цели петима представители - Динамо (Киев), Шахтьор (Донецк) и Днипро (Днипропетровск), които са и евробойците на Украйна през този сезон.

Първа повиквателна за националния отбор получи 26-годишния вратар на Таврия Сергей Погорелов.

Нападателят Антон Шиндер и защитника на Днипро Артем Федецки пък се завръщат в представителния тим, като Шиндер е един от двамата офанзивни футболисти, които ще пътуват до българската столица.

Ето и групата на Украйна за гостуването в София:

Вратари:

Андрей Пятов (Шахтьор), Александър Бандура (Металург Донецк), Сергей Погорелий (Таврия)

Защитници:

Тарас Михалик, Евгений Хачериди (и двамата от Динамо), Вячеслав Шевчук, Ярослав Ракицкий, Александър Кучер (всичките от Шахтьор), Виталий Мандзюк, Артьом Федецкий (двамата от Днипро), Богдан Бутко (Иличевец), Евгений Селин (Ворскла)

Полузащитници:

Олег Гусев, Денис Гармаш, Андрей Ярмоленко (тримата от Динамо), Евгений Коноплянка, Руслан Ротан (двамата от Днипро), Сергей Назаренко (Таврия), Роман Безус (Ворскла), Тарас Степаненко (Шахтьор), Анатолий Тимошчук (Байерн).

Нападатели:

Евгений Селезньов (Днипро), Антон Шиндер (Таврия).

Водещи

Най-четени