Умора и болки в рамото провалили Гришо в Барселона 25.04 | 12:27

Според местните медии Григор Димитров е изпитал болки в дясното рамо, а при 3:0 за Робредо във втория сет, 21-годишният хасковлия е потърсил и помощта на физиотерапевт

От Мариян Найденов

Григор Димитров приключи участието си на турнира на червени кортове в Барселона още след първия си мач, след като загуби от бившия номер 5 в света Томи Робредо.

Началото на мача не предвещаваше такъв завършек, след като Григор проби съперника си и при 5:3 сервираше за първия сет. Точно тогава обаче започна началото на края за българския талант, който загуби следващите девет гейма, след което нямаше как да се върне в мача и логично загуби.

Според местните медии, по време на мача с испанеца, Григор Димитров е изпитал болки в дясното рамо, а при 3:0 в полза на испанеца във втория сет, 21-годишният хасковлия е потърсил и помощта на физиотерапевт.

"Скоростта и интензивността на Димитров изчезнаха след като изравних за 5:5", коментира Томи Робредо след мача. "Предполагам, че се изтощил на турнира в Монте Карло..."

Възможно е натрупаната умора след тежките мачове в Монако също да е допринесла за срива в играта на българина, а и да е отключила някаква травма в рамото му.

Сега Григор ще има възможност да си почине и да събере сили за започващия на 5 май Мастърс в Мадрид, а до началото на "Ролан Гарос" първата ни ракета е заявил участие в още 2 турнира - в Рим и Дюселдорф.

Водещи

Най-четени