Унгарец ще ръководи двубоя Барселона - Милан 10.03 | 15:19

Виктор Касай ще бъде главен съдия на срещата реванш от 1/8 финалите на турнира

От Краси Киров

От УЕФА обявиха имената на съдиите, които ще свирят 1/8 финалите-реванши през следващата седмица. Най-интересният сблъсък Барселона-Милан е поверен на унгарецът Виктор Касай.

Касай е международен съдия от 2004 година, като от тогава е свирил по 1 мач на каталунците и "росонерите". Интересно е, че и двата отбора са спечелили срещите си.

Унгарецът ръководи финала на Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед през сезон 2010/11, който испанците спечелиха с 3:1 на "Уембли".

През миналия сезон Касай беше главен съдия при победата на Милан с 4:0 над Арсенал от 1/8 финалите на най-престижния европейски турнир. Тогава "росонерите" се класираха за ¼ финалите с общ резултат 4:3.

Унгарецът ръководи и полуфинала от Шампионската лига между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, също от миналия сезон. След като си размениха по 1 победа с 2:1, двата отбора определиха финалиста чрез дузпи. Нервите на баварците се оказаха по-здрави и те достигнаха до финала, само за да го загубят от английския Челси.

Унгарският рефер е свирил и един мач на българския национален отбор. Това е загубата с 4:0 от Англия на "Уембли" от квалификациите за Евро 2012.

Водещи