Уникален Коби Брайънт стана най-младият с 30 хиляди точки 06.12 | 09:51

Това се случи при победата на Лейкърс над Ню Орлиънс Хорнетс

От Иво Вецев

Лос Анджелис Лейкърс постигна успех като гост на Ню Орлиънс Хорнетс със 103:87, като по този начин избегна втора неприятна серия от 3 поредни загуби в НБА.

Вечерта обаче ще се запомни с феноменалното постижение на Коби Брайънт, който се превърна в най-младия играч с 30 хиляди точки в историята на "лигата на извънземните". Само още 4 велики баскетболисти са достигнали тази граница, като това са Уилт Чембърлейн, Карийм Абдул Джабар, Карл Малоун и Майкъл Джордан, като единствено Ем Джей не е играл за "езернняците".

През първото полувреме именно Коби задържа своя тим в срещата, отбелязвайки 17 точки, докато неговите съотборници изпитваха сериозни затруднения срещу младата селекция на Хорнетс.

В третата четвърт обаче "езерняците" показаха своя по-голям опит, като в самото начало направиха серия от 13:0. Антуан Джеймисън наниза тройка 42 секунди след началото на второто полувреме, а следващите 10 точки бяха дело на Брайънт и Хауърд - 12 точки преднина за Лейкърс, която така и не бе стопена от домакините.

Черната мамба завърши историческата си вечер с 29 точки, към които добави 6 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки и само 1 грешка. Хауърд добави 18 точки и 8 борби, а Джеймисън вкара 15.

Най-резултатен в срещата беше Раян Андерсън, който наниза 31 точки, но голяма част от съотборниците му разочароваха в ключови моменти. Васкес се отчете с 16 точки и 9 асистенции.

В друга интересна среща от тази вечер Л.А Клипърс разби шампиона от 2011 Далас Маверикс със 112:90, записвайки 12-ата си победа през сезона. Първото полувреме се оказа решаващо за поражението на "маврите", като Крис Пол и компания поведоха с 20 точки през втората част, а Далас така и не свали разликата поне в едноцифрено измерение.

Блейк Грифин записа силна вечер, като регистрира дабъл-дабъл - 19 точки и 13 борби, докато Джамал Кроуфорд добави 20. Крис Пол се отчете с 14 пункта и 13 асистенции, а цели 6 играчи на домакините записаха 11 или повече точки.

За Далас Винс Картър бе най-резултатен със своите 16 точки от резервната скамейка, а Дерек Фишер добави 15.

Всички останали резултати тази нощ от НБА, както и видео от победата и рекорда на Коби, може да видите при колегите от sporta.bg

Водещи

Най-четени