Уникален жест на Джокович впечатли Гришо и света 13.03 | 11:15

Сърбинът се прояви като изключителен спортсмен

От Иво Вецев

Новак Джокович за пореден път показа, че е един от най-големите спортсмени в наше време, след като вчера се отчете в невероятно благороден жест към българския мегаталант Григор Димитров.

Както е добре известно, Гришо успя да пробие №1 в света в първия сет, но не успя да задържи играта си на върхово ниво и в крайна сметка сърбинът успя да спечели трудно с 7:6, 6:1.

Моментът, в който Джокович си спечели уважението и на публиката, и на самия българин, бе по време на тайбрека в първия сет при резултат 6:2. На сервис беше Димитров, който се отчете със страхотен начален удар по диагонала, който Джокович прати в аут.

Съдията на линията отсъди категорично аут, което принуди Григор да използва системата за видеонаблюдение, която показа, че топката е на линията - нов първи сервис за Димитров.

Тогава обаче се намеси Джокович, който няколко пъти повтори "точка", като съдията се съобрази с решението на №1 в света и присъди точка на българския тенисист - 3:6.

Публиката бурно аплодира феърплея от страна на сръбския №1, а и Димитров му се отблагодари в знак на признателност.

Преди няколко седмици Джокович взе подобно решение срещу Янко Типсаревич, когато му позволи да запише точка след съдийска грешка. Двамата обаче са съотборници в националния тим на Сърбия, като жестът към Димитров получи доста по-широк отзвук от тенис анализаторите.

Видео с джентълменската постъпка на сърбина може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени