Уругвай победи Мексико и се класира за 1/4 финалите 13.07 | 10:01

Отборът на Уругвай ще играе с тима на Аржентина в дербито от 1/4 финалите на Копа Америка

От Краси Киров

Отборът на Уругвай постигна първата си победа в груповата фаза на турнира Копа Америка. Това обаче се оказа достатъчно за "урусите", които се класираха на второ място в група C и си осигуриха участие на ¼ финалите. Там обаче Форлан и компания ще трябва да се изправят срещу домакините от Аржентина.

В другият двубой от групата Чили победи Перу с 1:0 след комичен автогол и зае първото място в група C. Перу остана на трета позиция и също се класира за ¼ финалите защото със сигурност ще бъде между два от най-добрите трети отбори в груповата фаза.

Уругвай надделя с 1:0 над тима на Мексико с попадение на Алваро Перейера. "Ацтеките", участват с по-слаб състав на Копа Америка, след като от федерацията на страната искат всичките звезди да играят на турнира "Голд Къп" организиран от КОНКАКАФ, който приключи преди две седмици именно с победа на "ацтеките". Тази седмица пък юношите на Мексико спечелиха световното първенство до 17 години именно след победа над Уругвай.

Уругвайците, които стигнаха до полуфиналите в ЮАР 2010, започнаха по-концентрирано двубоя и поведоха още в 15-та минута. Защитникът на Порто Алваро Перейра бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране на Диего Форлан от пряк свободен.

След този гол "урусите" заиграха много спокойно и лесно стигаха до възможности за гол. С няколко пропуска се отличи звездата на тима Диего Форлан, излезе сам срещу вратаря, а веднъж нацели и гредата.

През второто полувреме нападателите Форлан и Луис Суарес продължиха с пропуските. Мексиканците пък нямаха добри положения за гол. Десет минути преди края на двубоя Рафаел Маркес прати топката във вратата на Фернандо Муслера, но голът му бе отменен заради засада.

По този начин Уругвай събра 5 точки и зае второ място в група C. Първенец е отбора на Чили със своите седем точки. Перу е трети с 4 точки и също ще се класира между двата най-добри трети отбора в групите, които също продължават към 1/4 финалите.

В другият двубой от групата отборът на Чили постигна победа с 1:0 над Перу. Съдията показа два червени картона през второто полувреме, за да поуспокои латино страстите по терена. Санкционирани бяха Джанкарло Кармона (Перу) и Жан Босежур (Чили). В даденото от съдията продължение на мача след корнер - Валдо Понсе и Андре Карильо се сблъскаха и топката подлъга вратаря, за да спре в мрежата.

Водещи

Най-четени