Устроиха уникално посрещане на летището на феномена Цвети Пиронкова 11.09 | 17:50

Тя беше посрещната с аплодисменти от журналистите на ВИП-а на Летище "София", а веднага след като се появи тенисистката ни беше изненада от групата D2, която изпълни песента "100 години"

От iNews.bg

Цветана Пиронкова се завърна в България преди минути. Тя беше посрещната с аплодисменти от журналистите на ВИП-а на Летище "София", а веднага след като се появи тенисистката ни беше изненада от групата D2, която изпълни песента "100 години". Пловдивчанката говори пред журналистите веднага след завръщането си. 

"Замразеният ми ранкинг е за още 12 турнира. Заявила съм участие за Ролан Гарос, като там съм в квалификации. Все още не съм решила дали ще участвам. Липсата на достатъчно време и подготовка ме колебае за участието на Ролан Гарос, защото още следващата седмица в четвъртък трябва да заминем. Ако влезна в основна схема тогава най-вероятно ще играя. За мен турнира беше много емоционален. Отидох без очаквания, но знаех, че се намирам в добра форма. В крайна сметка никога не знаеш след толкова дълга пауза как ще реагираш. За мен нещата се развиха много добре. Мач след мач започвах да се чувствам много по-уверена. Подкрепата е голяма и невероятна. Благодаря на всички хора, които ме подкрепят и ми изпращат поздравления."

"Смятам, че наистина е добро представяне. Аз го оценявам като едно от най-добрите си в кариерата ми. Аз не взех решението за завръщането ми веднага. В самото начало, първите две години живях с мисълта, че няма да играя отново. Допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва. Радвам се, че отново изпитвам тази емоция. В началото на тази година взех решението да се завърна, започнах да тренирам усилено. За съжаление се случи пандемията с коронавирус и спряха всички мачове."

"С появата на детето всичко се промяна. Това е нещо съвсем нормално. Фокусът се измества изцяло към детето. Оценяваш кои са важните неща и ги цениш. Тенисът вече не е на първо място, това поне при мен е здравословно. Най-голямата мечта си ми остава титла от Големия шлем. Не видях някаква особено промяна като изключим мерките. Почувствах се като у дома си. Хората са същите, няма големи промени. Мерките бяха строги и задължаващи, но предвид ситуацията знаехме, че ще бъде така. Организацията беше на високо ниво."

"Има умора, това е нормално, но с няколко дни почивка ще се оправя. Цялото изживяване беше страхотно. Повече слушах себе си и вярвах на тенис инстинктите си и дългите години опит. Заложих много на физическата си подготовка. В тенис аспект също много работих от различни детайли от играта си. Хубаво е да видя, че съм правила правилните неща. Обичам големите пълни стадиони, публиката ме наектрелизира."

"Очаквах това представяне от Цвети. Важно беше да не играе със Серина или Азаренка в първи кръг. Ако няма време да се възстанови ще е безсмислено да участваме на Ролан Гарос, ако не влезе в основна схема е по-добре да го отложи", заяви брат ѝ Енчо Пиронков.

"В първия ден се видяхме с Корне, тя се зарадва и ми пожела успех. Искрено се надявам ситуацията да се нормализира. В момента е почти невъзможно. Ние бяхме в т.нар. "мехур", в който нямаш право да излизаш никъде. Можеш да бъдеш само на кортовете и в хотела на дистанция и с маски. За мен нивото е изключително високо, каквото винаги е било. Това, че се сменят с времето е нещо нормално. Няма как едни и същи да са винаги на върха. Липсваше ми публиката. Тя създава една допълнителна емоция. Ние сме професионалисти и трябва да се адаптираме към обстановката."

"Според правилата е така и тази дисквалификация е правилна. Случвало се е неведнъж да бъдат дисквалифицирани състезатели", завърши Пиронкова попитана за най-шокиращия момент на Ю Ес Оупън - дисквалификацията на Новак Джокович.

Водещи

Най-четени