ФИА оповести списъка с пилоти за сезон 2012 01.12 | 11:53

Нито един пилот обаче не е записан във Форс Индия, Уилямс, Торо Росо и Испания Рейсинг

От Краси Киров

Както обикновено на 30-ти ноември Международната автомобилна федерация (ФИА) представи предварителните списъци с пилотите за сезон 2012.

Впечатление в тях прави факта, че само в шест отбора състезателното дуо е непроменено, докато четири тима не са определили все още своите титуляри.

Ред Бул, МакЛарън, Ферари, Мерцедес, Заубер и Кейтърам (бившият Тим Лотус) са отборите, чиито пилоти не се променят. Това означава, че догодина ще участват шестима световни шампиони в гонките, което е прецедент за този спорт.

Шарл Пик е записан на мястото на Тимо Глок в Маруся (досега известен като Върджин Рейсинг), а Кими Райконен е единственият потвърден състезател в Лотус (или Рено, както се казваше отборът до сезон 2011).

Нито един пилот не е записан във Форс Индия, Уилямс, Торо Росо и Испания Рейсинг (HRT), но това не означава, че местата не са вече заети. В HRT вече обявиха, че са привлекли опитния Педро де ла Роса, а Пол Ди Реста и Нико Хюлкенберг се очаква да завържат тандем във Форс Индия.

Очаква се и Пастор Малдонадо да остане в Уилямс, но фактът, че венецуелецът не е записан, индикира, че вероятно е имало проблеми с финансовите подкрепления, които той носи на отбора.

Оповестени са и две промени в партньорствата на отборите - Кейтърам ще работи с Рено, а Маруся ще продължи да използва услугите на Косуърт за доставки на двигатели.

Люботино е, че Испания Рейсинг не е посочил своя двигател, но тимът поднови отношенията си с Уилямс за скоростните кутии, а се говори, че може да започне да работи с Тойота.

 

Ред Бул:

1. Себастиян Фетел
2. Марк Уебър

Макларън Мерцедес:

3. Дженсън Бътън
4. Люис Хамилтън

Ферари:

5. Фернандо Алонсо
6. Фелипе Маса

Мерцедес:

7. Михаел Шумахер
8. Нико Розберг

Лотус Ф1:

9. Кими Райконен
10. Неопределен

Форс Индия:

11. Неопределен
12. Неопределен

Заубер:

13. Камуи Кобаяши
14. Серхио Перес

Торо Росо:

15. Неопределен
16. Неопределен

Уилямс:

17. Неопределен
18. Неопределен

Кейтъръм:

20. Хейки Ковалайнен
21. Ярно Трули

Испания Рейсинг:

20. Неопределен
21. Неопределен

Върджин Рейсинг:

23. Тимо Глок
24. Шарл Пик

Водещи

Най-четени