ФИФА започна дисциплинарно разследване на мача България - Естония 10.03 | 12:56

Според немското издание "Щерн" залозите за този двубой са надхвърлили 5 милиона евро

От Краси Киров

От Световната футболна федерация (ФИФА) обявиха официално, че са започнали дисциплинарни производства срещу шестима съдии, които са ръководили мачовете Боливия-Латвия и Естония-България в Анталия на 9-и февруари тази година.

Производствата са били започнати след детайлно разглеждане на всички документи, които са били получени във ФИФА от националните футболни федерации на страните, замесени в двубоите.

Както е известно, причините за тези разследвания са за уреждане на резултатите, след като в срещата Боливия-Латвия има отсъдени 3 дузпи и мачът завършва 2:1 в полза европейците, а на България-Естония има 4 дузпи и краен резултат 2:2.

Дисциплинарната комисия към ФИФА е била натоварена със задачата да се занимае с въпроса. Според немското издание "Щерн" има ексклузивни данни от системата за ранно предупреждение за залози.

Те доказват, че на двата мача в Анталия са заложени милиони евро, като само на мача на България са сложени 5 млн. евро. Според експертите печалбата е многократно по-голяма. По информация на "Щерн" мачът е организиран и уреден от сингапурския агент Антъни Санта Радж. Помагал му е Уилсън Радж Перумал, който в момента е в ареста в Хелзинки за уреждане на мачове.

Водещи

Най-четени