ФИФА назначи унгарец за съдия на България - Чехия 08.10 | 09:15

През 2010 г. Виктор Касай е избран за съдия номер 1 в света

От Мариян Найденов

ФИФА назначи унгарска съдийска бригада, начело с топрефера Виктор Касай, да ръководи решителната последна световна квалификация на България срещу Чехия. Помощници на 38-годишния Касай ще бъдат Габор Ерос и Гьорги Ринг, а четвърти рефер ще е Шандор Сабо.

На 11 октомври "лъвовете" гостуват на Армения, а четири дни по-късно посрещаме чехите на Националния стадион "Васил Левски". 

Виктор Касай е един от най-добрите съдии в Европа и света, като доказателство за това е, че във визитката си има ръководен финал в Шампионската лига. Това се случи в мача за титлата между Манчестър Юнайтед и Барселона през 2011 г.

Освен това Касай е бил главен съдия на полуфинал на световни футболни финали. На него е поверен двубоят Испания - Германия на Мондиал 2010 в ЮАР. 2010 година е и една от най-силните в кариерата на Касай, който е избран за съдия номер 1 в света.

iNews припомня, че в кариерата си унгарският топрефер веднъж вече е ръководил мач на "лъвовете". Става въпрос за тежката загуба на националите с 4:0 от Англия на "Уембли" на старта на квалификациите за Евро 2012, а точната дата е 3 септември 2010 г.

Водещи

Най-четени