ФИФА насрочи дата за изслушването на Мохамед бин Хамам 06.07 | 14:06

Катарецът ще отговаря по обвиненията за корупция, които опорочиха кампанията му за президент на футболната централа

От Константин Симидчийски

Етичният комитет на ФИФА ще изслуша бившия кандидат за президент на футболната централа Мохамед бин Хамам на 22 и 23 юли, заради обвиненията в корупция към него.

Разследването на комитета е завършило и докладът е бил изпратен на Бин Хамам, който бе начело на азиатската футболна федерация, преди временно да бъде отстранен от поста през май.

Комитетът ще се разгледа и случаите с Деби Мингел и Джейсън Силвестър, които са в управата на карибския футболен съюз и бяха глобени заедно с бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър.

Уорнър вече не е обект на разследването, тъй като прекрати работата си, свързана с футболна дейност.
Обвиненията към Хамам са отправени заради опит да се подкупят изборите за президент на ФИФА през май. Смята се, че Хамам се е срещнал с ръководителите на над 25 футболни федерации и е предложил по 40 000 долара на всеки от тях, ако гласуват в негова полза.

В изявление на ФИФА се казва:"Етичния комитет на ФИФА ще се срещне на 22 и 23 юли с Мохамед бин Хамам, Деби Мингел и Джейсън Силвестър , които бяха наказани на 29 май 2011 година за нарушаване на дисциплинарния кодекс на ФИФА. Тримата са получили доклад от разследването на етичния комитет, който се извършва от 29 май насам и са били поканени да покажат своите позиции по случая на 22 юли. Те ще бъдат изслушани на 22 юли, когато в процеса може да се включат и свидетели. На 23 юли комитетът по етика ще обсъди и ще вземе решение по случая".

Водещи

Най-четени