ФИФА отказа картотека на Абел Анисе 27.03 | 20:00

Футболистът на ЦСКА остава без състезателни права, след като световната футболна централа не позволи той да бъде картотекиран

От Константин Симидчийски

Новото попълнение на ЦСКА Абел Анисе окончателно отпадна от сметките на Стойчо Младенов до края на този сезон, след като днес ФИФА отхвърли възможността мадагаскарецът да бъде картотекиран в Българския футболен съюз.

Световната футболна централа изпрати официален документ в канцелариите на БФС, чрез който не разрешава на родния футболен съюз да картотекира състезателя.

Решението на ФИФА е окончателно, което означава, че Анисе не може да играе за "червените" до края на сезона. Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

Трансферът на Абел Анисе в ЦСКА предизвика истинска буря в българския футбол, след като мадагаскарецът "скъса" контракта си с Черноморец и акостира на ст. "Българска армия". От ст. "Лазур" обаче твърдяха, че договорът на Анисе с клуба не е прекратен според правилата, поради което и сезираха ФИФА.

От Българския футболен съюз пък решиха да изчакат крайното решение на ФИФА, което в крайна сметка не се оказа положително за Анисе и 31-кратните шампиони.

Водещи

Най-четени