ФИФА с двоен удар срещу Бразилия 07.07 | 20:22

Световната централа забрани на Тиаго Силва да играе срещу Германия и реши да не наказва Хуан Сунига

От iNews.bg

ФИФА отхвърли молбата на Бразилската футболна федерация да бъде отменено наказанието на капитана Тиаго Силва и той да може да играе на полуфинала Световното първенство 2014 срещу Германия.

Защитникът на Пари Сен Жермен си изпроси глупаво официално предупреждение в двубоя с Колумбия на четвъртфиналите и ще пропусне дългоочаквания дуел утре.

За първи път от началото на Мондиал 2014 селекционерът Луис Фелипе Сколари няма да може да разчита на капитана Силва, който бе един от героите в предния мач, откривайки резултата.

Новият правилник на ФИФА за Световното по футбол обаче гласи, че едва след четвъртфиналите натрупаните картони "ще се чистят", от което си изпати бранителя на ПСЖ.

Очаква се неговото място в центъра на отбраната да заеме Данте.

В същото време омразният за всички бразилци – Хуан Сунига – няма да бъде наказван от ФИФА за нарушението си, с което счупи гръбначен прешлен на суперзвездата на "селесао" Неймар.

От ФИФА първоначално обявиха, че ще разследват нарушението на Сунига, за което той дори не получи дори жълт картон от испанския арбитър Карлос Веласко Карбайо. В крайна сметка от световната футболна централа не смятат да налагат наказание пост фактум на защитника на "лос кафетерос".

Водещи

Най-четени