Фаворитите с победи на старта на новия полусезон в А група 26.02 | 17:00

Локо (Пд), Берое и Черно море с победи, Черноморец не успя да надвие Академик

От iNews.bg

В мач 16-ия кръг на българската А група Локомотив Пловдив безпроблемно взе победа с 3:0 над Видима Раковски.

В 30-та минута футболистите на Локомотив организираха хубава атака, с пас по земя, който стигна до Раймонди. Той центрира към Лазаров, който чудесно намери Златински и играчът отбеляза красиво попадение за 1:0. 3 минути след съдийския сигнал за началото на втората част домакините успяха да удвоят преднината си. Йордан Тодоров направи пробив по десния фланг и центрира към Здравко Лазаров, който успя да вкара за 2:0. В 77-та минута след дълъг пробив отдясно и чудесен пас на Джереми Родригес към Патрик Огунсото резултатът стана класически - 3:0 за "железничарите".

Отборът на Берое победи Сливен като домакин с 1:0. Единственото попадение за тима от Стара Загора бе дело на Златинов в 16-тата минута на мача, а  благодарение на успеха "зелените" стартираха по отличен начин пролетния полусезон.

Отборите на Академик София и Черноморец не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в срещата помежду си на стадион "Славия" в квартал Овча Купел. 32-та минута донесе първия гол в срещата. Георги Андонов изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и от около 25 метра топката се озова във вратата на Академик - 1:0 за Черноморец. Символичните домакини успяха да изравнят резултата едва 4 минути след съдийския сигнал за второто полувреме. След центриране в наказателното поле на Черноморец Николов подаде с глава към Аспарух Василев, който също с глава вкара за 1:1.

Отборът на Черно море победи с 1:0 като гост тима на Пирин. Единственото попадение в срещата бе дело на Божилов, който с гол в 5-ата минута донесе 3-те точки на своя тим и така отборът от Варна стартира с успех втория полусезон на родното първенство.

От 18:00 часа е Вечното дерби между Левски и ЦСКА, което е и гвоздеят на кръга от втория полусезон. Утре са срещите Миньор-Литекс, Калиакра-Славия и Локомотив (София)-Монтана. Първият двубой е от 15:00 часа, а другите два от 18:00.

Водещи