Фалкао блесна с пет попадения в един мач 09.12 | 21:56

Тигъра изнесе моноспектакъл при разгрома с 6:0 над Депортиво в Мадрид

От iNews.bg

Атлетико Мадрид постигна разгромен успех с 6:0 над гостуващия Депортиво в среща от 15-ия кръг на Примера Дивисион, като двубоят ще се запомни с петте гола, отбелязани от Радамел Фалкао в мрежата на галисийците.

Диего Коща откри резултата за Атлетико в 23', а оттам-нататък последва моноспектакъл на южноамериканския хищник. Фалкао наниза пет последователни попадения във вратата на Арансубия, увеличавайки актива си в Примера на 16 гола.

Той обаче все още изостава значително от Лионел Меси, който има 21 точни изстрела на сметката си. Както и мач по-малко.

По този начин колумбиецът се превърна в първият футболист в Примера Дивисион от 2002 година насам, който успява да реализира пет гола в един мач. За последно това стори бившият нападател на Реал Мадрид Фернандо Мориентес, който на 10 февруари 2002 наказа пет пъти отбора на Лас Палмас.

Атлетико пък отново скъси дистанцията от Барселона на три точки, но преди каталунците да изиграят гостуването си на Бетис в Севиля.

Още до почивката "дюшекчиите" вече разполагаха с аванс от три чисти гола, като резултатът бе открит от Диего Коща. В 23' бразилецът оползотвори асистенция на Коке и матира Арансубия, откривайки резултата на "Калдерон".

Между 28' и 42' Фалкао отбеляза първите си голове в срещата, завършвайки подавания на Коке и Арда Туран.

Шоуто на Тигъра продължи и след почивката, когато колумбиецът съвсем разкъса своята галисийска плячка.

В 64' бившият таран на Порто реализира от дузпа за 4:0, което и означаваше хеттрик за него в днешната вечер.

Както обаче често се случва при хищниците, това не бе достатъчно за Тигъра. Между 68' и 71' Фалкао наниза голове №4 и №5 в срещата, а резултатът набъбна на унизителното за Депортиво 6:0.

До края колумбийската машина за голове се смили над своя съперник, като за щастие на всички фенове на Депортиво, Тигъра се насити от попадения и спря да ловува.

Водещи

Най-четени