Федедер и Джокович с лесни победи на Уимбълдън 24.06 | 10:35

Изненадата дойде при жените, където шампионката от "Ролан Гарос" На Ли отпадна от надпреварата

От Краси Киров

Бившият номер 1 в тениса Роджър Федерер се класира без проблеми за третия кръг на Уимбълдън. Швейцарският тенисист се наложи с 6:2, 6:3, 6:2 над французина Адриан Манарино. Малко преди това пък световният номер две Новак Джокович също не срещна проблеми с Кевин Андерсън от Южна Африка и го победи 6:3 6:4 и 6:2.

При жените най-голямата изненада дойде от отпадането на шампионката от Ролан Гарос - На Ли. Китайската тенисистка, която предизвика истинска сензация във Франция не успя да се справи със Сабине Лисицки и загуби с 6:3, 4:6, 6:8.

Защитаващата титлата си Серина Уилямс (САЩ) също се класира за третия кръг. Четирикратната победителка в турнира загуби сет, но победи Симона Халеп (Румъния) с 3:6, 6:2, 6:1 за 1:47 часа.  

Федерер надигра с лекота своя съперник и стигна до успеха за 87 минути. Манарино имаше възможност за пробив на три пъти, но така и не успя да го осъщести. Поставеният под номер 3 в основната схема Федерер раелизира 11 аса срещу 0 на съперника си. Фед направи и 38 уинъра срещу 10 на французина.

В третият кръг на турнира Федерер ще се изправи срещу Давид Налбандиян (Аржентина), койото се справи с 6:3, 3:6, 6:4, 6:4 срещу Андреас Маурер (Австрия).

Световният номер 2 в тениса Новак Джокович записа втората си победа в Уимбълдън, като все още не е загубил сет. Той успя да срази Кевин Андерсън от Южна Африка с 6-3 6-4 и 6-2, като за пореден пък доказа, че е сред най-сериозните фаворити за титлата.

Сърбинът започна много силно, като взе 5 поредни гейма и пречупи съпротивата на конкурента си. Сърбинът се отпусна малко и допусна да бъде пробит. Резултатът стигна до 5-3, но Ноле се стегна и затвори сета, без да дава допълнителни шансове на играча от ЮАР.

Вторият сет започна много оспорвано, но за съжаление на Андерсън, това накара Джокович да се развихри и да започне отново да играе силно. Все пак резултатът вървеше гейм за гейм, като южноафриканецът успя да спаси точка за пробив във петия гейм, но в седмия сърбинът успя да го пробие и малко след това да приключи и със сета.

В третият сет Ноле отново не беше особено постоянен, но това не му попречи на два пъти да пробие Андерсън и да набере сериозна преднина, независимо, че правеше доста грешки. При резултат 5:2 Джокович сервираше за мача, но допусна 2 двойни грешки, което можеше и да доведе до пробив за южноафриканеца, но сръбският тенисист се стегна и успя да спечели подаването си, а с него и целия мач.   В третия кръг на Уимбълдън световният номер две ще се изправи срещу Маркос Багдатис.

В най-интересният двубой от вчерашният ден Робин Сьодерлинг успя да победи Лейтън Хюит, след като губеше с 0:2 сета, но се върна в мача и успя да спечели с 6:7, 3:6, 7:5, 6:4,и 6:4. Двубоят започна много равностойно, като Хюит сякаш имаше леко превъзходство. Независимо от това се стигна до тайбрек, където в началото шведът успя да поведе, но австралиецът се стегна и грабна победата, като затвори тайбрека при резултат 7:5.

Във вторият сет австралиецът прегази Сьодерлинг, като почти не му даваше шансове да играе. Сериозният натиск си пролича, като шведът започна да греши много и допълнително улесни наказателната акция на Хюит.

Мачът изглеждаше предрешен, като се очакваше, че австралиецът ще успее да си тръгне с чиста победа и дори да запази малко сили за следващия кръг, но при резултат 5:6 в третия сет той сякаш се пречупи. Сьодерлинг успя да го пробие, като това бе неговия първи пробив в целия мач.

Четвъртият сет бе почти идентичен, сравнително равностойна игра, но при резултат 4:5 Хюит не успя да се справи добре на сервис и допусна отново да бъде пробит. По този начин той загуби предимството си в геймовете.

За да е пълна драмата, австралиецът успя да пробие Сьодерлинг и поведе с 2:1 в петия сет, но веднага и той беше пробит. И отново се стигна до 4:5, когато шведът отново проби Хюит и разби мечтите му за добро представяне на Уимбълдън и за изкачване в класирането.

Водещи

Най-четени