Федерации на Карибите са получили по 40 хиляди долара подкуп 10.06 | 14:26

Федерациите не Суринам, Пуерто Рико и Бахамите признаха, че са получили кафяви пликове с пари, но те не са били директно от Мохамед Бин Хамам

От Краси Киров

Президентът на Футболната федерация на Суринам призна, че е получил 40 000 долара в кафяв плик след среща на футболните федерации от Карибския регион. Луис Гискъс е оказал пълно съдействие на ФИФА. Това стана ясно след разследването, което се провежда в Маями.

Световната футболна централа (ФИФА) нае частна фирма водена от бивш шеф на ФБР за да разследва корупционния скандал около Карибските федерации.

Както е известно Мохамед Бин Хамам и президентът на Карибската централа Джак Уорнър бяха бяха извадени от футбола от Етичната комисия към ФИФА заради подозрения в подкупи към карибските федерации. От два дена в Маями бяха поканени всички шефове на федерации, където да бъдат разпитани, но не всички се отзоваха на поканата от ФИФА.

"Казахме на ФИФА за тези подаръци. Парите ги получихме в кафяв плик и са в наша банкова сметка. Питахме за какво са тези пари и ни отговориха, че са за развитието на футбола в Суринам. След като получихме тези пари, решихме да не ги използваме, докато ФИФА не ни каже какво да ги правим", каза президентът на Суринамската федерация Луис Гискъс.

Той подчерта обаче, че парите са пристигнали от Карибският футболен съюз, а не от Бин Хамам.  От Пуерто Рико и Бахамите също потвърдиха, че са получили по 40 000 долара на срещата на футболните федерация от Карибския регион. Парите са получени от шефа на Карибския футболен съюз Джейсън Силвестър, който по-късно бе отстранен от ФИФА.

Водещи

Най-четени