Федерациите на Алжир и Тайван поискали резултатите от ДНК тестовете на Халиф и Тин да не се публикуват 06.08 | 20:32

Това обявиха от Световната боксова асоциация (IBA)

От iNews

"Свидетели сме на смъртта на женския бокс. Тестовете показват, че Иман Халиф и Лин Ю Тин са мъже. Не знаем дали са се родили такива, или са били направени някакви промени". Това каза президентът на Международната боксова асоциация (IBA) Умар Кремльов, предаде БГНЕС.

В хаос се превърна пресконференцията на Световната боксова асоциация по повод спорните боксьорки от Алжир и Тайван. Медийната изява на шефовете на Асоциацията се чакаше с голям интерес. Това е организацията, която повдигна въпроса дали Халиф и Лин са жени.

Основният проблем остава, че Световната боксова асоциация отново не показа тестовете, на които твърди, че двете боксьорки са се провалили. Изпълнителният директор имаше обяснение. Той каза, че два национални олимпийски комитета са поискали да не показва тестовете. "Няма теория на конспирацията. Нямаме такава. Имаме две писма от национални олимпийски комитети. Нека погледнем и към връзката с Международния олимпийски комитет - казаха ни, че не можем да обявим резултатите. Фактите ви давам”, заяви изпълнителният директор на IBA Крис Робъртс.

Когато двамата основни ръководители на Асоциацията обясняваха какво е тествано и къде, имаше неяснота. Изпълнителният директор говореше за проблем с хромозомите на състезателките. "На 23 март излязоха резултатите. Показаха, че хромозомите не съответстват на изискванията на техническите правила за провеждане на световното първенство”, допълни той.

По видеовръзка се включи и приближения на Владимир Путин руски шеф на Асоциацията. Сред многото неща, които каза Умар Лутфолоев беше, че двете боксьорки са имали ненормално високи нива на тестостерон. "Тестовете показаха, че нивата на тестостерон на тези двете са много завишени. И не трябва да ги допускаме до турнира. Това и направихме”, посочи Умар Кремльов, председател на IBA.

Двете състезателки са били дисквалифицирани от Световното първенство за жени през 2023 г., след като проверката за полови хромозоми е показала, че те не отговарят на изискванията за участие, потвърдиха от IBA.

Хромозомите носят генетична информация, включително за пола. Тестостеронът е един от хормоните в човешкото тяло. Това са различни неща, но не беше обяснено и двете ли са тествани и защо единият говори за едно, а другият за друго.

В допълнение, пресконференцията беше пълна със странни моменти. Като въпроси колко са големи заплатите на хората на масата и колко пари дава "Газпром”. Както и защо руския шеф на Асоциацията има такова поведение, след като нарече президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах "главният содомит”. След този въпрос Умар Кремльов започна да говори за Светото писание, което ни е дадено от Господ, с което само допълни крайно необичайната медийна проява в Париж.

В последните дни се разрази глобален скандал, след като Халиф в категория 66 килограма и Лин в категория 57 килограма бяха допуснати до участие в турнира по бокс при жените на Олимпийските игри в Париж. И двете вече достигнаха до полуфиналите в своите категории, с което си осигуриха поне бронзови медали. Олимпийският турнир се организира от МОК, който изключи от структурите си IBA през юни миналата година.

Водещи

Най-четени