Федерацията по мотоциклетизъм: На Цв. Василев трябва да се вдигне паметник 26.09 | 15:48

"КТБ и собственикът ѝ подпомагат спорта", заяви Богдан Николов

От Кремена Бедерева

Председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов даде специална пресконференция, на която обори твърденията в някои медии за отношенията си с Корпоративна търговска банка (КТБ).

Според информацията банката и собственикът ѝ Цветан Василев са използвали спонсорството на централата, за да въртят незаконни преливания на пари.

По думите на Николов е точно обратното – КТБ и Василев подпомагат спорта и без тях той не би имал такива успехи у нас.

"Тези публикации са поръчкови, лъжи. Моето мнение е, че ако има още някой като Василев, пред министерството трябва да му вдигнат паметник", каза Николов по време на пресконференцията. Той обаче няма намерение да се занимава със съдебни дела.

Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов пък заяви, че е направил разликата между "родина" и "държава".

"Родината са приятелите и природата, това, което обичам. А държавата е сив валяк с калпави шофьори, който мачка хората, които искат да направят нещо за България. Г-н Василев ми е помогнал много за четирите титли", сподели младият талант. Баща му Ивайло добави, че бившият финансов министър Симеон Дянков е действал срещу федерацията заради лично отношение.


Водещи

Най-четени