Федерер без проблеми срещу Рокюс, гледа към полуфинал с Надал 30.03 | 09:27

Жил Симон и Томаш Бердих все още стоят на пътя на класиката

От iNews.bg

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се поздрави с бърза и категорична победа над Оливие Рокюс в двубой от четвъртия кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс в Маями, САЩ.

Швейцарецът се нуждаеше само от 52 минути, за да преодолее съпротивата на своя белгийски колега и след 6-3, 6-1 си осигури място на четвъртфиналите в надпреварата.

В първия сет само един пробив се оказа достатъчен на Федерер, докато втория протече при пълни доминация за носителя на 16 титли от Големия шлем. Роджър се радваше на страхотен ден и успяваше във всичко, което опитваше на корта, записвайки 32 печеливши удара само за 16 изиграни гейма.

Двубоят бе отложен заради дъжд и започна 40 минути след полунощ, което едва ли ще се хареса особено много на Федерер, който е само на мач от това да си осигури нов двубой със световния №1 в света Рафаел Надал.

Испанецът също продължи безпроблемно напред след успех над Александър Долгополов (Украйна) и ще играе срещу Томаш Бердих на четвъртфиналите, докато Федерер ще трябва да се справи с Жил Симон (Франция), който е традиционно неудобен съперник за него.

Водещи

Най-четени