Федерер и Джокович един срещу друг на "Уимбълдън" 04.07 | 17:48

Двамата големи шампиони ще спорят за място на финала в Лондон

От Константин Симидчийски

Мечтаният 1/2-финал на "Уимбълдън" между Роджър Федерер и Новак Джокович е вече факт, след като днес и двамата тенисисти спечелиха своите срещи от 1/4-финалите.

Така настоящият шампион Джокович ще се изправи срещу шесткратния носител на трофея Федерер, като нищо чудно победителят от сблъсъка да вдигне и шампионския трофей в неделя.

И двамата големи шампиони постигнаха трисетови победи в срещите си от 1/4-финалите, като рекордьорът по брой титли от Големия шлем Федерер се наложи с 6-4 6-1 6-4 над ветерана от Русия Михаил Южни. Световният №1 Джокович от своя страна бе още по-безмилостен, помитайки с 6-1 6-2 6-2 Флориан Майер.

Любопитното е, че с днешния си успех Роджър Федерер счупи пореден рекорд по пътя си. За магичния швейцарец това е общо 32-и 1/2-финал в турнири от Големия шлем, като по този начин "Фед Екс" подобрява постижението на легендата Джими Конърс.

"С удоволствие бих се изправил срещу Новак. Не мисля, че до този момент с него сме играли на "Уимбълдън", като очевидно ще бъде хубаво да го сторим за първи път", коментира Федерер след успеха.

Новак Джокович пък допусна един-единствен пробив в течение на срещата си с Майер, като пласира цели 50 уинъра в полето на безпомощния руснак.

Това ще бъде общо 27-и мач между Роджър Федерер и Новак Джокович до момента, като засега швейцарецът има лек превес над сърбина с баланс 14-12 победи. Ноле обаче е спечелил последните три двубоя помежду им.

В другите 1/4-финали един срещу друг излизат Давид Ферер и Анди Мъри, както и Жо-Вилфрид Цонга и Филип Колшрайбер.

Водещи

Най-четени