Федерер среща Мъри, Джокович - Дел Потро на полуфиналите в Лондон 11.11 | 10:34

Това стана ясно след изиграване на последния мач от групите на надпреварата между Давид Ферер и Янко Типсаревич, завършил с победа за Ферер с 4:6, 6:3, 6:1

От Мариян Найденов

Роджър Федерер срещу Анди Мъри и Новак Джокович срещу Хуан Мартин Дел Потро са полуфиналните двойки за финалния турнир на ATP за годината, който се провежда зала "О2 Арина" в Лондон.

Това стана ясно след изиграване на последния мач от групите на надпреварата между Давид Ферер и Янко Типсаревич, завършил с победа за Ферер с 4:6, 6:3, 6:1.

Двубоят между Ферер и Типсаревич в група Б бе без значение за двамата, но успехът на испанеца остави Федерер на първото място в групата, а Дел Потро на втората позиция, което им отреди за съперници съответно втория в група А - Анди Мъри и завършилия на първо място Новак Джокович.

Ферер също като Федерер и Дел Потро завърши в групата с две победи и една загуба, но остана трети в класирането заради повече загубени сетове. Типсаревич пък завърши последен с три загуби.

Досега Мъри и Федерер са играли общо 18 мача помежду си, като шотландецът води с 10:8 в преките двубои. Иначе на Мастърса на осемте най-добри двамата се срещат за четвърти път, като швейцарецът има 2 успеха срещу един за Мъри.

Другите двама полуфиналисти - Новак Джокович и Хуан Мартин Дел Потро са се срещали осем пъти досега, като сърбинът има 6 победи срещу 2 успеха на аржентинеца. Джокович е спечелил и единствения им двубой на финалния Мастърс - в Шанхай през 2008 г., когато Ноле се налага със 7:5, 6:3.

Полуфиналите в Лондон са днес, като в първия мач от 16:15 часа българско време излизат Джокович и Дел Потро, а вторият полуфинал между Федерер и Мъри е насрочен за 22:00 часа наше време.

Най-четени