Фенове се опитаха да нокаутират играчите на противника 13.06 | 13:14

Ултрасите не спираха на хвърлят тежки предмети и бомбички по баскетболистите на другия отбор

От Краси Киров

Балканските фенове отново си показаха рогата, а този път това се случи на баскетболното дерби на Гърция между Олимпиакос и Панатинайкос.

Запалянковци прекратиха третата решителна среща от финалната серия за шампионската титла в южната ни съседка между двата гранда.

Мачът бе много драматичен, а залогът - победителят става шампион. Минута преди края на редовното време гостите от Панаинайкос водеха с четири точки - 76:72.

Точно тогава обаче феновете на Олимпиакос прекратиха мача, след като започнаха да обстрелват резервната скамейка на противника с каквото им попадне под ръка - бомбички, бутилки с вода, изкъртен седалки.

Обстановката в залата заприлича на бойно поле, намеси се и полиция. Баскетболистите на Панатинайкос едва успяха да се мушнат в тунела и да избягат от развилнялата се тълпа.

Не мина и без жертви, след като няколко пиратки попаднаха в играча на Панатинайкос Василис Ксантопулос. Освен него, още трима от щаба на ПАО пострадаха от хвърлените пиратки, включително и лекаря на отбора.

Вижте видео с ужасяващите сцени в Sporta.bg както и информация за това кой ще спечели титлата в първенството.

Водещи

Най-четени