Феновете на Ботев (Пд) ще пробват новата магистрала до Бургас 10.07 | 14:55

Очаква се полицията да даде зелена светлина на ултрасите да пътуват до морския град по новия участък от магистралата, който все още не е пуснат в експлоатация

От Краси Киров

Повече от 10 хил. привърженици на Ботев (Пловдив) ще подкрепят отбора в мача реванш от турнира Лига Европа срещу казахстанския Астана в Бургас.

Очаква се полицията да даде зелена светлина на ултрасите да пътуват до морския град по новия участък от магистралата, който все още не е пуснат в експлоатация.

До вчера бяха купени повече от 5 хил. пропуска за двубоя, като се очаква броят на продадените билетите да се увеличи двойно още в днешния ден.

Последният участък от автомагистрала "Тракия" трябва да бъде пуснат официално в понедeлник, 15 юли, но най-вероятно феновете на Ботев (Пловдив) ще получат възможността да го изпробват още утре.

Причината за това решение на полицията е да не се стига до ексцесии на бензиностанциите, както често се случва, когато по-темпераментните агитки пътуват из страната.

Футболистите на Станимир Стоилов са от вчера в Бургас, където се подготвят за двубоя на стадион Лазур в четвъртък.

Наставникът позволи на фенове и журналисти да присъстват едва 15 минути на вчерашното занимание, като останалата част от тренировката беше закрита. В групата за мача с Астана са новите попълнения на тима Валери Домовчийски и Джинич.

ТV7 ще излъчи пряко двубоя утре, като студиото ни преди него започва в 20:00 часа.

Sporta.bg припомня, че Ботев (Пд) спечели гостуването си в Казахстан с минималното 1:0 и очаква спокойно реванша в Бургас.

"Канарчетата" малко странно заиграха в евротурнирите след като в последния момент ЦСКА се отказа. В клуба обаче се работи много сериозно и се инвестират огромни средства в терени за децата и бъдещето отбора. Базата в Коматево е една от най-модерните в България и точно такива места ще оформят бъдещето на футбола в България.

През септември ще бъде направено официално откриване на базата, където се изграждат нов стадион и 5 нови игрища с трибуни и пансион към тях. Наскоро започна и реконструкцията на стадион "Христо Ботев".

Водещи

Най-четени